2014-09-02 15:26:54• hírek • Szatmár.ro

Nőtt a legtöbb színházbérlet ára

Szeptember 4-én veszi kezdetét a bérletárusítási időszak a Harag György Társulatnál.

Néhány napja kapták meg a Harag György Színtársulat bérletesei az idei bérleteket meghirdető e-mail üzenetet, melyből kiderül: az új évadban egy felnőtt-bérlet 70 lejbe, a nyugdíjas bérlet pedig 40 lejbe kerül. A színházbajárók észrevették: drágult az új évadra szóló bérlet ára, néhányan pedig hozzánk fordultak, hogy derítsük ki, mi lehet a drágulás oka.

Az ügyben Stier Péter adminisztratív igazgatót kérdeztük meg, aki elmondta: valóban drágábbak lettek a bérletek, a felnőttbérlet ára 50-ről 70 lejre változott, a nyugdíjas és diákbérletek ára 30-ről 40 lejre nőtt. A V-VIII osztályosoknak szánt bérlet ára 25-ről 30 lejre emelkedett, az I-IV osztályosoknak szánt illetve az iciripiciri bérlet 15-ről 20 lejre drágult. Nem változott viszont a premierbérlet ára - ezért 100 lejt kell fizetnie annak, aki az elsők között szeretné látni a legújabb előadást.

Stiertől megtudtuk: az emelés oka, hogy a színház bérleteinek árát már három éve nem emelte, most viszont igazodtak az inflációhoz, illetve más romániai színtársulatok bérletáraihoz. A színház vezetői szerint a bérletárak így is alacsonyak ahhoz képest, hogy mekkora összeget emészt fel egy-egy új színházi előadás létrehozása. A nyugdíjas-bérletek árának a kialakításakor figyeltek arra, hogy mindenki számára megfizethető legyen - a bérlettel rendelkező idősek egy előadásért mindössze 8 lejt fizetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: